ریپل چیست؟
ریپل نام یک پول دیجیتال (XRP) و یک شبکهی پرداخت آزاد است که این پول در آن معامله میشود. این شبکه در واقع یک سیستم پرداخت توزیع شده و منبع باز (open source) است که هنوز نسخهی بتای خود را تجربه میکند. در وبسایت ریپل آمده است که هدف این ارز این است که مردم بتوانند از «باغهای محصور» شبکههای مالی خلاصی پیدا کنند. باغهای محصور همان کارتهای اعتباری، بانکها، پرداختهای اینترنتی و سایر ابزارهای مالی هستند که دسترسیها را محدود میکنند، برای تبادل پول کارمزد میگیرند و تأخیرهایی را در هنگام تراکنش بر مردم تحمیل میکنند.
تفاوت های اصلی ریپل و بیت کوین چیست؟
ریپل کاملا مقیاس پذیر است – در حال حاضر شبکه ریپل می تواند ۱۵۰۰ تراکنش را در ثانیه انجام دهد که به گفته ی توسعه دهندگان این میزان بیشتر خواهد شد. بیت کوین در هر ثانیه فقط ۷ تراکنش را انجام میدهد.یکی از دلایل فورک بیت کوین کش هم همین مشکل بیت کوین بود.
علاوه بر سرعت و مقیاس پذیر بودن، کارمزدهای معمالات هم در این شبکه قابل توجه است. کارمزدها در این شبکه بسیار ناچیز است. در حال حاضر بیش از ۷۵ شرکت مالی بزرگ از شبکه ریپل استفاده میکنند.
ریپل یک شبکه پرداخت و ارتباطی برای موسسات مالی سراسر جهان است. این اکوسیستم یک رقیب جدی برای سوئیفت است. ارز ریپل را میتوان مانند سهام معامله کرد. تفاوت اصلی بیت کوین و ریپل اهداف و قابلیت ها است. بیت کوین با هدف تبدیل شدن به یک ارز رسمی جهانی و تسهیل پرداخت های آنلاین طراحی شده است اما این ارز برای تبدیل شدن به یک روش پرداخت روزمره به وجود نیامده است هر چند که ممکن است در آینده این امکان هم فراهم شود.
بیت کوین روش جدیدی برای پرداخت آنلاین است که انسان را از بانک بینیاز می کند. اما بالعکس ریپل شبکه خود را برای ارتباط بین بانک های سراسر جهان ارائه داده است تا معاملات سریع تر و هزینه ها کمتر شود. یکی دیگر از تفاوت های اصلی بیت کوین با ریپل، بلاک چین بودن بیت کوین است. ریپل بر خلاف بیت کوین و ارزهای بلاک چینی، یک شرکت متمرکز است. به همین دلیل به آن انتقادهایی هم وارد میشود. این شرکت قبل از راه اندازی شبکه تمام ارزها را ساخت و به طور اتوماتیک آرام آرام به بازار عرضه میشود.
مزایا های ریپل کدام اند؟
ریپل قصد دارد این دشواریها را حل کند تا بانکها، بنگاههای بزرگ مالی و اعتباری و شرکتهای تجاری بتوانند سریع، بیخطر، بیواسطه و با حداقل کارمزد اقدام به حواله پول در سطح جهانی کنند. در حال حاضر تعدادی از بانکها در کشورهای ژاپن و کره جنوبی از این سیستم استفاده میکنند و بنگاههای مالی بزرگ دیگری در امریکا اعلام آمادگی برای استفاده از آن کردهاند.
یکی از مزایای این ارز به نسبت سایر ارزهای رمزنگاری شده سرعت بالای آن در انجام تراکنشها است.
یکی دیگر از مزایای استفاده از این ارز نرخ کارمزد پایین آن است.
نرخ انجام تراکنش در دقیقه که یکی دیگر از فاکتورهای مهم در موفقیت آتی یک ارز رمزپایه است، در شبکه ریپل از دیگر ارزهای رمزپایه مهم به مراتب بیشتر است.
تیم توسعه دهنده و سازنده ریپل کیست؟
شرکت سازندهی پروتکل ریپل یعنی اُپنکوین (OpenCoin) توسط کریس لارسن (مدیرعامل) و جِد مککالیب (مدیر فناوری) تأسیس شده است. مککالیب از متخصصان برجستهی پول دیجیتال به حساب میآید و قبلاً در شرکت متگاکس بوده است که در حال حاضر بخش زیادی از مبادلات بیتکوین کل جهان را بر عهده دارد. لارسن قبلاً شرکت مالی آنلاین ایلون (E-LOAN) را نیز تأسیس و هدایت کرده است. توسعهدهندگان دیگر حاضر در تیم ریپل نیز قبلاً در حوزهی بیتکوین فعالیت کردهاند.
کوچکترین واحد ارزی ریپل چیست؟
XRP ارز مادر شبکه Ripple است. XRP در حال حاضر به ۶ رقم اعشار تقسیم می شود و کوچکترین واحد آن یک قطره(drop) در برابر یک میلیون قطره(=XPR 0.000001) نامیده می شود. در آغاز ۱۰۰ میلیارد XRP در Ripple ایجاد شد، و هیچ مجوزی برای افزایش این مقدار بر اساس پروتکل موجود وجود ندارد.
ارزهای دیگر در شبکه Ripple ابزار تسویه بدهی ها هستند. یکی از اهداف ریپل استفاده از XRP به عنوان یک ارز مشترک و مبنای تمام انتقالات مالی بین ارزهای مختلف است.
کیف پول ریپل کدام اند؟
کیف پول cryptonator
این کیف پول برای نگهداری ارزهای دیجیتال های زیر کاربرد دارد
بیتکوین (Bitcoin)، بیتکوین کش (Bcash)، بلککوین (Blackcoin)، بایتکوین (Bytecoin)، دش (Dash)، دوژکوین (Dogecoin)، امرکوین (Emercoin)، اتریوم (Ethereum)، لایتکوین (Litecoin)، مونرو (Monero)، پیرکوین (Peercoin)، پرایمکوین (Primecoin)، ردکوین (Reddcoin)، ریپل (Ripple)، زی کش (Zcash)، یورو (Euro)، دلار (USD)، روبل (Rubles) و Hryvnia
کیف پول بر پایه وب
وب سایت GateHub
وب سایت Poloniex